Data: 2004-09-20 20:37:33
Temat: Re: Pytanie do wędkarzy
Od: "waldek" <A...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
JanuszHr wrote:
> taki filet od strony skóry ponacinaj bardzo ostrym nożem skośnie w
> odstępach co 1 centymetr - to mają być nacięcia na głebokośc 0,5cm-
> następnie leszcza dajeśz ba bardzo mocno rozgrzany olej - po uprzednim
> przyprawieniu.Leszcza co najwyżej opruszyć delikatnie mąką ,żadnych
> jajek i żadnej bułki tartej .Podstawowe smażenie ma się odbyć od
> strony skóry a z drugiej strony tylko chwilkę.
> Spróbuj
> JanuszHr
===
Na pewno wypróbuję.
Tylko jeszcze mi wyjaśnij, co to ponacinanie ma dać. Ości same wypadną,
zmiękną, czy jeszcze coś innego?
waldek
===
|