Data: 2001-09-28 16:54:05
Temat: Re: Pytanie m.in. do Waldka
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>Kasseler to rodzaj obróbki, w tym przypadku w?dzenia schabu (na ogó?,
>cho? ?eberka te? s?). W Polsce raczej nieosi?galne. Za PRLu
>przemycali?my toto z NRDowa ;-))
>Mo?e jaki? lokalny rze?nik ma w?dzony schab? Jak znajdziesz, to ci dam
>fafna?cie przepisów na ró?no?ci: od normalnego (aby by?o ?mieszniej,
>?ona postanowi?a to na jutro i pojutrze) do takowego z jarmuszem. Jaki?
>przepis na schab normalny te? mam, ale to raczej normalka (osoli?,
>opieprzy?, kminek, ja?owiec i do piekarnika). No i lomo mechado, te?
>dobre.
>
>W Opolu by? kiedy? rze?nik który robi? kasseler, ale za Gierka mia?
>szatni?, jak wszyscy, a w wojn? wyjecha? do Niemiec.
>
>Waldek
Kasseler jest troszke podobny do sopockiej.
Krysia (MOZE ignorantka, nie odrozniajaca ropuchy od zaby ;P )
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|