Data: 2005-04-23 08:55:13
Temat: Re: Pytanie o Wok.
Od: "Protz" <p...@n...mam>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@t...de> napisał
> Do kuchni elektrycznej wok się praktycznie nie nadaje*. Do gazowej się
> nada, tylko trzeba trochę uważać ile na raz smażysz, bo jak się wkład za
> zimny zrobi to masz zupę, a nie chińszczyznę.
Da sie tez na elektrycznej robic bez woka. U mnie jako substytut zewnetrznej
czesci woka do trzymania skladnikow w cieple sluzy po prostu druga patelnia
na malym 'ogniu'. A głowna patelnie rozgrzewam na maksa i uwazam,zeby smazyc
male porcje miesa. Jakos to wychodzi, wiec chyba sobie kupno woka daruje,
szczegolnie ze prawdziwy wok to faktycznie tylko na gaz.
Protz
|