Data: 2001-09-28 13:13:15
Temat: Re: Pytanie o ciasto drozdzowe
Od: "asia" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Monika Mężyńska <m...@k...net.pl> wrote in message
news:3BB475C3.BAC1DC04@kki.net.pl...
> Poniewaz moje doswiadczenie z ciastem drozdzowym, szczegolnie takim na
> chleb, jest zadne, powiedzcie mi prosze, czy jak kaza zarobic takowe
> ciasto na, powiedzmy, 3 godz. przed pieczeniem, a ja znacznie przedluze
> ten czas (na cala noc), to nic sie nie stanie? Np. nie zaatakuja mnie
> rano drozdze wyplywajace z kuchni lub po prostu chleb nie wyjdzie...? :)
Nie stanie sie nic zlego, przynajmniej mnie sie nigdy nic nie stalo.
Ostatnio, gdy robilam buleczki pizzowe adioli, zagniotlam ciasto, ale juz
nie zdazylam upiec. Wpakowalam wiec ciasto w folie i do lodowki na noc. Na
drugi dzien bylo calkiem ok
Asia
|