Data: 2014-02-15 06:31:30
Temat: Re: Pytanie o frytkownice
Od: "Dariusz K. Ładziak" <d...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Ikselka napisał:
> Dnia Fri, 14 Feb 2014 16:35:39 +0100, Qrczak napisał(a):
>
>> Dnia 2014-02-14 02:14, obywatel Aicha uprzejmie donosi:
>>> W dniu 2014-02-13 17:05, Qrczak pisze:
>>>
>>>>>>>>> Tyle, że olej palmowy jest bardzo szkodliwy. Nie polecam.
>>>>>>>>
>>>>>>>> http://ekotarg.pl/artykul/olej_palmowy_nie_dziekuje.
,276
>>>>>>>
>>>>>>> Kupiłam sobie na spróbowanie "smalczyk roślinny". Mój układ pokarmowy
>>>>>>> się zbuntował, a później doczytałam, że ten smalczyk składa się w
>>>>>>> dużym
>>>>>>> procencie z oleju palmowego właśnie.
>>>>>>> Teraz czeka na amatora z odporniejszym żołądkiem.
>>>>>>
>>>>>> Smalczyk roślinny - cud współczesnego wegetarianizmu.
>>>>>
>>>>> :)
>>>>> Ten "prawdziwy", czyli veget np. z pieczarkami, jest pyszny.
>>>>> http://www.prosoya.pl/index.php?id=produkty&t=veget
>>>>
>>>> No może i pyszny, ale ze smalcem ma toto tyle wspólnego, co koniak z
>>>> koniem.
>>>
>>> Ojtam :) Może jakiś końkurs na alternatywną nazwę tegoż wynalazka ogłosimy?
>>
>> Smarowidełko roślinne.
>>
>
> Kiepski chłyt marketingowy; to JEST roślinne, ale NIE MA BYĆ roślinne w
> nazwie - bo to jest produkt dla tych, co lubią jeść zwierza, ale SIĘ chcą
> oszukiwać jedząc... rośliny 3-)
"Śmietankowe Najlepsze"? I nie - to nie margaryna, nikt na niklu tego
oleju nie uwodarniał! Za drogo! Po prostu olej rzepakowy, trochę
palmowego, aromat śmietankowy (traktuje się aceton ultrafioletem...),
woda, skrobia bambusowa i guma ksantanowa jako stabilizator. Albo inna
guma arabska czy guar. Duży blender, schłodzić i w maszynę kostkującą!
--
Darek
|