Data: 2012-02-01 09:39:29
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy
Od: Anai <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 01.02.2012 10:35, medea pisze:
> W dniu 2012-02-01 09:04, Qrczak pisze:
>>
>>
>> No jak już się tak wszyscy chwalom...
>> Wbić jaja na patelnię, dodać masło. Jak spód zacznie się ścinać,
>> przeciągnąć po jajach widelcem wte i wewte kilkakrotnie. Zdjąć z ognia.
>>
>> Qra, z wariantem mało wysmażonych farfoclów
>
> Jaja muszą być uprzednio rozbełtane w kubeczku, wtedy nie będzie
> farfoclów. A w trakcie oczywiście przemiąchać kilka razy. No i
> koniecznie ze szczypiorkiem.
>
> Ewa
>
Eee... tam, mało wysmażone ale farfocle muszą być - ja wręcz wbijam jaja
na rozpuszczone masło i dopiero po dłuższej chwili rozwalam żółtka żeby
się rozlały. Lubię mieć jajecznicę dwukolorową żółto-białą...
... i bez żadnych szczypiorków :P
--
Pozdrawiam
Anai
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
***** http://photo-of-anai.gu.ma/ *****
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
|