Data: 2017-06-16 08:51:10
Temat: Re: Rabarbar do ciasta.
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .06.2017 o 23:32 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>> W dniu .06.2017 o 21:20 Animka <a...@t...wp.pl> pisze:
>>
>>> W dniu 2017-06-15 o 21:08, Ikselka pisze:
>>>> Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>>>>> Na zimę i na bieżąco. Prosty trik - pokroić w dwucentymetrowe kawałki
>>>>> (bez
>>>>> obierania) i zasypać cukrem, lekko wymieszać, posypać cukrem
>>>>> powierzchnię.
>>>>> Przykryć, zostawić na kilka godzin, od czasu do czasu wymieszać.
>>>>> Odcedzić, wymieszać z dwiema łyżeczkami budyniu waniliowego
>>>>
>>>> w proszku
>>>>
>>>> - przed samym
>>>>> dodaniem do ciasta.
>>>>> Sok używać do picia z wodą gazowaną, jest przepyszny. Można go
>>>>> pasteryzować. Można tez nadmiar rabarbaru zapasteryzować w tym soku
>>>>> do
>>>>> ciast na zimę. Jest super.
>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>> J.w.
>>>
>>> W jakim celu po 3 razy na to samo odpowiadasz, a nawet na swoje własne
>>> posty.
>>> Przecież i tak Cię wszyscy widzą.
>>>
>>
>> Będą kolejne posty, musi doprecyzować przepis.
>>
>> "z 2 łyżeczkami budyniu waniliowego" - rozumiem, że na jedną Ikselkę?
>> A może na kilogram rabarbaru? Albo na dwie tony rabarbaru?
>
> Jeszcze chwilkę pomyśl...
>
>> Albo na jedną blachę ciasta.
>
> Wreszcie zrozumiałeś, tak!!!
Jesteś absolutnie g e n i a l n a !
Nie dość, że raczysz nas kolejnymi "trykami", to jeszcze dostarczasz
rozrywki intelektualnej w formie zgadywanek.
Tylko jeszcze wskaż, o jaką mniej więcej blachę chodzi:
https://www.garneczki.pl/produkty/blachy-do-pieczeni
a,602?sort=price_asc&page=3
Ale to raczej będzie keksówka niż blacha. Dwie łyżeczki budyniu na dużą
blachę piekarnika to byłaby ilość dość homeopatyczna...
Czy to może rzeczywiście homeopatia w Twoim wykonaniu? Na co oddziałuje?
> Zwrot "wymieszać z dwiema łyżeczkami budyniu waniliowego - przed samym
> dodaniem do ciasta" dotyczy nie tony rabarbaru, lecz porcji rabarbaru na
> JEDNO ciasto.
Matematycy używają precyzyjnego języka, stąd pytanie - rzeczywiście
dodajesz ten rabarbar DO ciasta?
Czy może, do czego dochodzę po analizie odwrotnej (Reverse Engineering)
tego "tryku", chodzi Ci o wyłożenie rabarbaru NA ciasto?
> Nie zaś wielu ciast.
> Warto czasem analizować tekst, bo wtedy o dziwo okazuje się prosty.
Nie taki znów...
Zaraz będziesz w kolejnym poście uściślała, choć prosty.
Miłego trykania.
Oczekujemy kolejnych.
--
Trefniś
|