Data: 2002-10-21 14:32:29
Temat: Re: Re: Koniec wódki na antenie TVN ;)
Od: "Irek Zablocki" <i...@w...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"dawnakuchnia" <d...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:3DB3F4FC.4000102@poczta.onet.pl...
>
>
>
> oj tak, tak Irku kochany
> jakbyś mi to z ust wyjął
> jak to miło spotkać przy drugim śniadanku osobę, której można posłuchać
> z zainteresowaniem
> tyle, że ty jesteś z dystansu, a ja codziennie
> i czasami już mi brakuje tego dystansu i zamieniania wszystkiego w żart
> ew. udawania, że wierzę że to oko do mnie mruga
>
Wiesz, ja nie chce z daleka palcem pokazywac, wybrzydzac lub co gorsza
pouczac, korzystajac z tego dystansu. Wrecz przeciwnie, diabli mnie biora,
kiedy czytam emigranckie farmazony o Polsce. Ale ja nadal w Polsce widze
swoja przyszlosc i moich malych Zablockich tez.
> Po
> > niemiecku mozna to tak trafnie kulinarnie okreslic, co po polsku brzmi
moze
> > nie tak udanie: ludzmi tego typu mozna sie jedynie z najwieksza
ostroznoscia
> > delektowac.
>
> no, chyba słowo delektować trzebaby zamienić jakimś innym
> bo delektowanie jest niezwykle przyjemne
> ja np. z przyjemnością delektuję się tym co napisałeś
>
To nie tak. Caly urok tego powiedzonka polega wlasnie na tym. Otoz ci ludzie
czesto kreuja sie jako najlepsze co Polska z siebie wydala. Problem w tym,
ze te rydzyki i inne prawdziwki moga najsilniejsze zoladki rozstroic.
>
> >
> > Irek kochany
> >
> > PS. Zamierzam wlasnie przygotowac konfiture pomaranczowa. Czy uzywac do
tego
> > Cointreau, czy tez za szkoda i mozna siegnac po tansze trunki tego typu?
>
>
>
> mnie ostatnio nie bardzo się udał, za to będę miała znakomitą skórkę do
> ciast
> jak ty go robisz?
>
> --
> specjalne pozdrowienia dla hipisia!
> Dawna Kuchnia _ /_
> http://www.dawnakuchnia.republika.pl ('''')
> ~~~~
Go? Czy ja? Bo ja likierow pomaranczowych sam nie robie. A przepis na
konfitury lub galaretki z udzialem cytrusow chetnie podam.
znowu Irek
|