From: "Barbara" <b...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <99v4e8$oqb$1@sunsite.icm.edu.pl>
Subject: Re: Re:PASCHA - długie
Date: Thu, 29 Mar 2001 13:15:57 +0200
Lines: 28
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
NNTP-Posting-Host: pb148.miedzyzdroje.sdi.tpnet.pl
Message-ID: <3ac31aff$1@news.ircx.pl>
X-Trace: 29 Mar 2001 13:22:39 +0200, pb148.miedzyzdroje.sdi.tpnet.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!newsfeed.k.pl!news.k.pl!news.vogel.pl!news.ircx.pl!pb148.miedzyz
droje.sdi.tpnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:47915
Ukryj nagłówki
Użytkownik "ulla" <U...@s...com.pl> napisał w wiadomości
news:99v4e8$oqb$1@sunsite.icm.edu.pl...
> Mój przepis na paschę jest bardzo pracochłonny,
> ale efekt końcowy, czyli uzyskany smak jest niespotykany.
> Nie uzyska sie go z żadnego z dostępnych na rynku serków.
> Tenże, choć nigdy go serem nie nazwałam, wytworzyć trzeba samemu.
> teraz podam czego potrzeba :
>
> a/ do zrobienia " nietwarożku"
mam takie pytanko: ile, tak objetosciowo wychodzi z podanej ilosci produktow
tego "nietwarozku"? Tak mniej wiecej ile osob przy swiatecznym stole
dostanie porcje na talerzyk?
serdecznie pozdrawiam
Basia
ps. pytam tez dlatego o ilosc produktu koncowego, bo pracy jest sporo,
a przypomniala mi sie taka historyjka z cwiczen terenowych na studiach, gdy
podczas kopania glebokiego na 2 metry dolu (robiona byla odkrywka glebowa)
po skonczonej pracy kumpel na dnie wykopu znalazl pedraka, popatrzyl na
niego i stwierdzil:
tyle roboty i tylko 2 kalorie...))))))))))))
>
|