Data: 2003-04-05 14:35:56
Temat: Re: Re: Pytanie do ekspertów pieczeni
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dans la news:1fsxrdb.1mjokwp1kq127uN%wlos@tele.com.pl,
Wladyslaw Los <w...@t...com.pl> a écrit:
> Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> wrote:
>
>
>>
>> Nie mam poczatku watku, wiec nie wiem co z paniami i panami, i co ci
>> zrobili... ;-)
>> A czasy pieczenia zaleza od rodzaju miesa :
>> Wolowina (pieczen typu "krwisty rostbeef") : 20 min / 500 g miasa
>
> Ja bym raczej polecal 10 - 15 min na 1/2 kg przy temp. 250 stopni.
> Krotsze czasy w przeliczeniu na pol kilo w przypadku wiekszych
> kawalkow, dluzsze w przypadku kawalkow do 1 kg.
Tak.
Wlasciwie to w ostaniej chwili zmienilam klasyczne "15 min / 500 g" na
20 minut, bo wydalo mi sie (moze nieslusznie), ze w Polsce nie ma
zwyczaju naprawde krwistych pieczeni.
Dziekuje za poprawke :-)
Ewcia
--
Niesz !
|