Data: 2002-09-27 10:52:20
Temat: Re: Relacja na zywo z pieczenia tortu jablkowo-kokosowego z rodzynkami w/g Lilli.
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
napisała:
> Białka poszły do tortu makowego - zamiast 7 całych jaj dałam do niego 5
> białek i 3 całe jaja
Dobry pomysl, w torcie makowym wazniejsze sa chyba
bialka...
> Nie wiem co będzie z rozwałkowaniem, bo potwornie kruche wyszło.
Jak sie nie da, to pokroisz ciasto na plastry i wylepisz nim tortownice.
> Tortownicę nasmarowałam i posypałam bułka tartą, ale zupełnie nie wiem po co
> było takie zalecenie - przecież do kruchego, a taki jest ten spód się formy
> niczym nie smaruje i nie wysypuje normalnie.
Ja tez mialam takie watpliwosci, czy to natluszczanie jest konieczne,
chyba mozna go sobie odpuscic...
Pozdrawiam
Lilla
|