Data: 2015-09-01 08:00:07
Temat: Re: Restauracja / bar dietetyczny w W-wie - są takie?
Od: Anai <a...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 01.09.2015 o 00:13, Pszemol pisze:
>>> A to jaka myśl pikna znowu? Oszczędzanie energii, gazu?
>>> Bo brzmi jak magia...
>>
>> Krócej w garze bo dodatkowo jeszcze trzykrotna pasteryzacja
>> (tyndalizacja) - czego nie rozumisz?
>
> Zmiana 7 godzin na 5-6 jeśli potem następuje wekowanie jest zrozumiałe.
>
> Wątpliwości budziło we mne proces trzykrotnej pasteryzacji ze stygnięciem
> do temperatury pokojowej. I o to jaka myśl pikna temu przyświeca pytałem.
>
> Ale jak wspomniałaś termin "tyndalizacja", to teraz już wiem o co chodzi:
> https://pl.wikipedia.org/wiki/Tyndalizacja
> Nie znałem tego procesu, wydawało mi się że wystarczy pasteryzować raz.
> Dziękuję za wyjaśnienie, Anai :-)
Nie za ma co :D
--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
*** moje aukcje: http://tiny.pl/qjgtx ***
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)
|