Data: 2000-10-18 13:25:08
Temat: Re: Risotto
Od: Antoni Goldstein <a...@z...mimuw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los <w...@t...com.pl> wstukal(a) pracowicie:
>> > po mediolansku
>>
>> > 1/4 kg. ryzu
>> > 40 g szpiku wolowego
>>
>> [ciach]
>>
>> Dzięki za przepis. Niestety, znajomego rzeźnika w rozsądnie pojętej okolicy
>> nie posiadam. Można szpik zastąpić np. wspomnianym w innym miejscu mięsnym
>> smalczykiem?
> Obawiam sie, ze nie. Tzn. mozna, ale to nie bedzie to samo. Nie wierze
> jednak, by nie mozna bylo w okolicy znalezc tzw. pregi, czyli goleni
> wolowej z koscia.
Na pewno można, ale ile trzeba pręgi na pół kilo szpiku?
Poza tym nie kupię samej kości, a z całej pręgi to jeszcze i pieczeń czy
gulasz zrobić można... Hmmm... to właściwie byłoby wyjście. Na drugi dzień.
Antek Goldstein
--
___/___ : I Za nasze grzechy, za naszą butę, I
< 102 >======= I Z powodu zajęć odmiennych braku... I
/o----d-----b---o\ : I I
\8oooooooooooo8/ : I_________________________________________(A.Sznaper
)_I
|