Data: 2003-04-14 12:49:27
Temat: Re: Rodzaje cheleba
Od: maniek <z...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
w takim razie moze chodzi o graham :) bo mam nadzieje, ze nie kazal ci
uzywac pieczywa z dodatkiem karmelu... o ktorym wspominali przedmowcy...
Make graham mozna umiescic pomiedzy biala a razowa. Zazwyczaj jest to
typ maki ok 1500-1800, kiedys widzialem 1850, razowa jest typu 2000,
biale zwykle widzialem od 450-650.
lepiej sie poradz lekarza raz jeszcze i niech wyjasni dokladnie o jaki
chleb chodzi...
pozdrowka
maniek
Joanna napisał(a):
>
> Wiecie co mam pytanie.
> Lekaz kazal mi jesc duzo potraw (mam problemy z jelitam) z blonnikiem i tu
> mam pewnien problem.
> Mowil on o ciemnym pieczywie ale wspominal ze to nie razowy.
> I tu teraz moze ktos mi wyjani jaka jest roznica pomiedzy chlebem ciemym a
> razowym?
> Jakie jestszcze wystepuja pieczywa z tego rodzaju i ktore ma najwiecej
> blonnika.
>
> Pozdrawiam
|