Data: 2004-12-01 13:04:29
Temat: Re: Rosol
Od: "gdaMa" <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
kawałek wołowego + korpus kurczaka
włoszczyzna
cebula,
kilka ząbków czosnku,
pepperoncino czy jak to zwał - taka mała, wsciekle ostra papryczka (można
pominąć)
listki laurowe, pieprz czarny w ziarenkach, ziele angielskie, sól
- wołowe i korpus zagotować, zebrac szumowiny
- następnie posolić i dodać włoszczyznę, laur, pieprz, ziele, obraną ale nie
opaloną cebulę, czosnek i papryczke
- gotować na małym ogniu ok 2-3 godzin - ma być na granicy wrzenia i
gotowania się.
Na koniec doprawić ew. solą i pieprzem mielonym (jak jeszcze potrzeba:-))
Smacznego :-)
--
Pozdrawiam,
gdaMa (Magda)
adres nadawczy to spampułapka... odbieram z mmmki(małpa)wp(kropka)pl
|