Data: 2015-11-22 14:05:44
Temat: Re: Rosół wieprzowy
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2015-11-22 13:02, obywatel Jarosław Sokołowski uprzejmie donosi:
> Pani Ewa napisała:
>
>>> Wieprzowina daje dość kwaśny wywar. Na zupe jest ok ale sam rosół
>>> byłby za kwaśny.
>>
>> Wołowina też daje kwaśny wywar. M.in. dlatego nie lubię rosołu na
>> samej wołowinie, zawsze dodaję przynajmniej ze 2 skrzydełka drobiowe.
>
> Na jednego wołu?
>
>> A ostatnio króluje u mnie rosół z kury (odkąd znalazłam dobre źródło
>> kurzyny).
>
> Usenet sam w sobie jest dobrym źródłem.
Wszystkiego. Najlepszego.
> Jarek (właśnie sobie wyobraziłem rosół z Pegaza)
Dałby z siebie wszystko.
Q
--
Niektórzy zarzucają mi bycie szowinistą, a ja zawsze w takiej sytuacji
powtarzam, że to nieprawda, bo szowiniści to tacy goście, którzy
uważają, że kobieta powinna siedzieć w kuchni.
Ja natomiast uważam, że w kuchni też może coś popsuć.
|