Data: 2011-07-23 18:36:58
Temat: Re: ,,Rozwarstwianie się" gęstych sosów/gulaszów
Od: vcore <mail*wytnij*@vcore.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-07-23 20:25, Qrczak pisze:
> Czyli zagęszczałeś mąką i/lub pomidorami. Pomysł na nierozwarstwianie - dobrze
zamieszać przed
> podaniem.
> Rozwarstwienie w takim sosie nie świadczy o jego złej jakości. Raczej odwrotnie - o
braku różnych
> sztuczyzn
Dzisiaj jadłem wczorajszy gulasz i przed podaniem porządnie przemieszałem, faktycznie
sporo mniej
,,przecieków" ale i tak jeśli ktoś je stosunkowo wolno to po paru minutach wygląda to
tragicznie.
Pierwszą taką sytuacje miałem ze spaghetti po bolońsku, cały ,,właściwy" sos leżał
tam gdzie
powinien, czyli na makaronie - a sam makaron pływał w wodzie o lekkim czerwonym
zabarwieniu,
wyglądało to jak ekstremalnie rzadka zupa pomidorowa... Wstyd takie coś podać. Ale
biorąc pod uwagę
jeden wspólny składnik - przecier pomidorowy, to chyba mam już winowajce...
|