Data: 2011-07-23 18:25:39
Temat: Re: ,,Rozwarstwianie się" gęstych sosów/gulaszów
Od: Qrczak <q...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2011-07-23 20:21, niebożę vcore wylazło do ludzi i marudzi:
> W dniu 2011-07-23 19:58, Qrczak pisze:
>> A czymś zagęszczałeś ten sos?
>
> Generalnie to nie zagęszczałem go niczym, wołowinę jednak najpierw
> obtoczyłem w mące i tak usmażyłem, resztki zrumienionej mąki które
> zostały na patelni zalałem bulionem i na bazie tego sporządziłem sos.
> Sytuacja jednak jest identyczna w przypadku sosu bolońskiego, gdzie
> oczywiście nie ma mąki - jednak oba te sosy mają wspólny składnik:
> Przecier pomidorowy (Własny)
Czyli zagęszczałeś mąką i/lub pomidorami. Pomysł na nierozwarstwianie -
dobrze zamieszać przed podaniem.
Rozwarstwienie w takim sosie nie świadczy o jego złej jakości. Raczej
odwrotnie - o braku różnych sztuczyzn
Qra
--
nie wiem, nie znam się, zarobiona jestem
|