Data: 2001-09-03 15:57:52
Temat: Re: Rum - z czym i do czego
Od: <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Czesc
Capitain Morgan, szczegolnie ciemny, jako rum z Jamajki, ma smak dosyc ciezki,
niestety. Podane powyzej Cuba Libra nadaje sie raczej do bialego rumu.
Podaje Ci wiec przepis na "lait-de-poule" (dosl. = "mleko z kury")
7/10 goracego mleka
3/10 ciemnego rumu (moze tez byc koniak, np. "kuchenny")
cukier waniliowy
1 surowe zoltko
Wszystko porzadnie wymieszac, w shakerze (jezeli sie ma), nie poparzyc sie !
Wypic... i polozyc sie spac... albo zrobic sobie nastepne "lait-de-poule"
Niesz !
Ewa (siostra Ani)
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|