Data: 2001-09-03 18:15:55
Temat: Re: Rum - z czym i do czego
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zapomnialam o cukrze !
Lyzka stolowa na porcje "lait-de-poule"
Przepraszam... tak to jest jak pisze z pracy...
--
Niesz !
<n...@y...com> a écrit dans le message :
6...@n...onet.pl...
> Czesc
>
> Capitain Morgan, szczegolnie ciemny, jako rum z Jamajki, ma smak dosyc
ciezki,
> niestety. Podane powyzej Cuba Libra nadaje sie raczej do bialego rumu.
>
> Podaje Ci wiec przepis na "lait-de-poule" (dosl. = "mleko z kury")
>
> 7/10 goracego mleka
> 3/10 ciemnego rumu (moze tez byc koniak, np. "kuchenny")
> cukier waniliowy
> 1 surowe zoltko
>
> Wszystko porzadnie wymieszac, w shakerze (jezeli sie ma), nie poparzyc sie
!
>
> Wypic... i polozyc sie spac... albo zrobic sobie nastepne "lait-de-poule"
>
> Niesz !
>
> Ewa (siostra Ani)
>
>
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|