Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!orion.c
st.tpsa.pl!news.tpnet.pl!not-for-mail
Message-ID: <3...@p...com>
From: Agnieszka <a...@p...com>
X-Mailer: Mozilla 4.71 [en] (Win98; I)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Russian Cream
References: <3...@w...net>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Lines: 29
Date: Tue, 21 Mar 2000 21:52:09 GMT
NNTP-Posting-Host: 212.160.61.213
X-Complaints-To: a...@t...pl
X-Trace: news.tpnet.pl 953675529 212.160.61.213 (Tue, 21 Mar 2000 22:52:09 MET)
NNTP-Posting-Date: Tue, 21 Mar 2000 22:52:09 MET
Organization: TPNET - http://www.tpnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:25232
Ukryj nagłówki
Magdalena Bassett wrote:
>
> W niektorych restauracjach spotkalam sie z takim deserem, nazywaja go tu
> Russian Cream:
> 1/2 i 1/2 smietanka i smietana (proporcjonalnie), 1 lyzka cukru na 1/4
> szklanki, 1 lyzeczka wanilii na szklanke, wymieszac.
> W szklanych pucharkach nalac 1/3 tej mieszanki, nastepnie 1/3 malin (czy
> czarnych jagod, jerzyn, wisien, albo jakiejkolwiek mieszanki miekkich
> owocow), a na wierzch 1/3 mieszanki smietanowej. Po godzinie schlodzenia
> jest to przepyszny deser. W krajach cywilizowanych (nie u nas) mozna
> dostac creme fraiche, wtenczas nie trzeba sie bawic z mieszaniem
> smietan.
> Magdalena
Witam!
Mam jadno pytanie, czy mieszanke tych smietan nalezy zmiksowac, czy tez
po prostu tylko wymieszac?
Agnieszka
-- ________________________________________
Pozdrawia : Agnieszka Korzeniecka-Czaban
e-mail : a...@p...com
: c...@t...bialystok.pl
________________________________________
|