Data: 2000-03-21 21:52:09
Temat: Re: Russian Cream
Od: Agnieszka <a...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Magdalena Bassett wrote:
>
> W niektorych restauracjach spotkalam sie z takim deserem, nazywaja go tu
> Russian Cream:
> 1/2 i 1/2 smietanka i smietana (proporcjonalnie), 1 lyzka cukru na 1/4
> szklanki, 1 lyzeczka wanilii na szklanke, wymieszac.
> W szklanych pucharkach nalac 1/3 tej mieszanki, nastepnie 1/3 malin (czy
> czarnych jagod, jerzyn, wisien, albo jakiejkolwiek mieszanki miekkich
> owocow), a na wierzch 1/3 mieszanki smietanowej. Po godzinie schlodzenia
> jest to przepyszny deser. W krajach cywilizowanych (nie u nas) mozna
> dostac creme fraiche, wtenczas nie trzeba sie bawic z mieszaniem
> smietan.
> Magdalena
Witam!
Mam jadno pytanie, czy mieszanke tych smietan nalezy zmiksowac, czy tez
po prostu tylko wymieszac?
Agnieszka
-- ________________________________________
Pozdrawia : Agnieszka Korzeniecka-Czaban
e-mail : a...@p...com
: c...@t...bialystok.pl
________________________________________
|