Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.task.gda.pl!new
s.memax.krakow.pl!mercury.newsgate.pl!newsgate.pl
From: s...@n...gov (Agnieszka Szalewska-Palasz)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Russian Cream
Date: 21 Mar 2000 22:56:25 +0100
Organization: email<>news gateway
Lines: 35
Sender: r...@m...newsgate.pl
Message-ID: <4...@P...nih.gov>
References: <3...@p...com>
NNTP-Posting-Host: mercury.newsgate.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"; format=flowed
X-Complaints-To: n...@n...pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:25235
Ukryj nagłówki
At 09:52 PM 3/21/00 +0000, you wrote:
>Magdalena Bassett wrote:
> >
> > W niektorych restauracjach spotkalam sie z takim deserem, nazywaja go tu
> > Russian Cream:
> > 1/2 i 1/2 smietanka i smietana (proporcjonalnie), 1 lyzka cukru na 1/4
> > szklanki, 1 lyzeczka wanilii na szklanke, wymieszac.
> > W szklanych pucharkach nalac 1/3 tej mieszanki, nastepnie 1/3 malin (czy
> > czarnych jagod, jerzyn, wisien, albo jakiejkolwiek mieszanki miekkich
> > owocow), a na wierzch 1/3 mieszanki smietanowej. Po godzinie schlodzenia
> > jest to przepyszny deser. W krajach cywilizowanych (nie u nas) mozna
> > dostac creme fraiche, wtenczas nie trzeba sie bawic z mieszaniem
> > smietan.
> > Magdalena
>
>
>Witam!
>Mam jadno pytanie, czy mieszanke tych smietan nalezy zmiksowac, czy tez
>po prostu tylko wymieszac?
>
>Agnieszka
>
>
>-
A ja mam drugie pytanie: jakie % maja miec owe smietany i smietanki, i jak
pojmuje, obie maja byc slodkie?
aga
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
|