Data: 2005-09-19 12:18:45
Temat: Re: Ryba z mozarellą
Od: Ślipy <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Skoro nikt nie mógł mi pomóc spróbowałem sam to zrobić.
Podejrzewam że popełniłem mnóstwo błędów, ale jestem amatorskim kuchcikiem.
Po pierwsze zamieniłem filet z soli na mintaja, bo lokalny sklep nie jest najlepiej
wyposażony. Krewetki koktajlowe wrzuciłem na patelnię i podsmażyłem z masłem. Potem
zalałem to śmietaną :0
Następnie ułożyłem rybę w żaroodpornym naczyniu, lekko doprawiłem pietruszką,
pieprzem i solą, zalałem krewetkami w śmietanie, na to ułożyłem mozzarellę. Potem do
piekarnika.
Poczekałem aż na mozzzarelli pojawią się lekko brązowe plamki. Et voila!!
Mi smakowało, a żona miała straszny katar i nic nie czuła, więc twierdziła że bardzo
dobre.
Nie wiem jak się powinno robić sos na bazie śmietany i trochę wyszło za dużo
wodnistego sosu. Ale smak miało całkiem podobny do tej ryby z restauracji. Całość
zajęła około 30min i przez ten czas nie zdążyłem zrobić makabrycznego burdelu w
kuchni co jest charakterystyczne dla moich kuchennych szaleństw w fartuszku (to jest
bardzo ważny element bo fartuszek jest ze zdjęciem muskularnego super mucho, więc jak
mi danie nie wyjdzie to żona chociaż sobie popatrzy.)
--
PZD
Ślipy
|