Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Rydze...
Date: Fri, 27 Feb 2009 23:12:19 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 33
Message-ID: <1...@4...net>
References: <go90pq$dut$1@news.onet.pl> <go9lhs$d26$1@inews.gazeta.pl>
<go9m8l$mk5$3@nemesis.news.neostrada.pl> <go9m42$fgg$1@inews.gazeta.pl>
Reply-To: i...@g...pl
NNTP-Posting-Host: bmh90.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1235772750 25685 83.28.227.90 (27 Feb 2009 22:12:30 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 27 Feb 2009 22:12:30 +0000 (UTC)
X-User: ikselk
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:320746
Ukryj nagłówki
Dnia Fri, 27 Feb 2009 22:31:44 +0100, lemonka napisał(a):
> Użytkownik "Paulinka" <paulinka503@precz_ze_spamem.wp.pl> napisał w
> wiadomości news:go9m8l$mk5$3@nemesis.news.neostrada.pl...
>> lemonka pisze:
>>> Użytkownik "Bozena" <b...@o...eu> napisał w wiadomości
>>> news:go90pq$dut$1@news.onet.pl...
>>> Uwielbiam rydze z patelni,
>>> sama zbieram prawdziwki,
>>> zalewam,
>>> wodą soloną z dodatkiem przypraw pasteryzuję,
>>> jem z masełkiem czyli muszę wypukac,
>>> rydze pod bieżącą wodą odcedzic,
>>> potem na masełku,
>>> góra dwie no trzy,
>>> minutki na masełku ...palce lizac...
>>> mniam..............może byc do tego
>>> winnko,
>>> grzaniec galicyjski z odrobiną gozdzików i cytrynki...
>>>
>>> Ekstra, jestem pod wrażeniem konstrukcji wypowiedzi. A powiedz;
> kiedy
>>> je wypukasz, to co one na to?
>>>
>> Poczują się wypukane :)
>>
> Myślisz, że podczas pukania nawiązują jednak kontakt werbalny i dzielą
> się swoimi wrażeniami?
> Intryguje mnie jeszcze ten pot na masełku, ale z uwagi na wrodzoną
> brzydliwość zaprzestanę dociekań.
Widzę, że obie możecie sobie tylko (z lenistwa...?) poteoretyzować na temat
rzeczonych rydzów - i stąd ten pot na klawiaturach.
|