Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.neostrada.pl!a
tlantis.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl!not-for-mail
From: Paulinka <paulinka503@precz_ze_spamem.wp.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Rydze...
Date: Fri, 27 Feb 2009 23:18:22 +0100
Organization: TP - http://www.tp.pl/
Lines: 42
Message-ID: <go9pc8$qnp$1@nemesis.news.neostrada.pl>
References: <go90pq$dut$1@news.onet.pl> <go9lhs$d26$1@inews.gazeta.pl>
<go9m8l$mk5$3@nemesis.news.neostrada.pl> <go9m42$fgg$1@inews.gazeta.pl>
<1...@4...net>
NNTP-Posting-Host: nat1.router.finemedia.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.neostrada.pl 1235773640 27385 80.51.98.5 (27 Feb 2009 22:27:20
GMT)
X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 27 Feb 2009 22:27:20 +0000 (UTC)
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.19 (Windows/20081209)
In-Reply-To: <1...@4...net>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:320747
Ukryj nagłówki
Ikselka pisze:
> Dnia Fri, 27 Feb 2009 22:31:44 +0100, lemonka napisał(a):
>
>> Użytkownik "Paulinka" <paulinka503@precz_ze_spamem.wp.pl> napisał w
>> wiadomości news:go9m8l$mk5$3@nemesis.news.neostrada.pl...
>>> lemonka pisze:
>>>> Użytkownik "Bozena" <b...@o...eu> napisał w wiadomości
>>>> news:go90pq$dut$1@news.onet.pl...
>>>> Uwielbiam rydze z patelni,
>>>> sama zbieram prawdziwki,
>>>> zalewam,
>>>> wodą soloną z dodatkiem przypraw pasteryzuję,
>>>> jem z masełkiem czyli muszę wypukac,
>>>> rydze pod bieżącą wodą odcedzic,
>>>> potem na masełku,
>>>> góra dwie no trzy,
>>>> minutki na masełku ...palce lizac...
>>>> mniam..............może byc do tego
>>>> winnko,
>>>> grzaniec galicyjski z odrobiną gozdzików i cytrynki...
>>>>
>>>> Ekstra, jestem pod wrażeniem konstrukcji wypowiedzi. A powiedz;
>> kiedy
>>>> je wypukasz, to co one na to?
>>>>
>>> Poczują się wypukane :)
>>>
>> Myślisz, że podczas pukania nawiązują jednak kontakt werbalny i dzielą
>> się swoimi wrażeniami?
>> Intryguje mnie jeszcze ten pot na masełku, ale z uwagi na wrodzoną
>> brzydliwość zaprzestanę dociekań.
>
> Widzę, że obie możecie sobie tylko (z lenistwa...?) poteoretyzować na temat
> rzeczonych rydzów - i stąd ten pot na klawiaturach.
Niekoniecznie. Mam od groma tego ustrojstwa. Zbieramy grzyby od zawsze.
Rydze też siedzą w słoikach, ja nie lubię, tak samo jak ryb. Opieńki
zamrożone, ususzone podgrzybki. Na siłę konstruuję menu.
--
Paulinka
|