Data: 2006-11-29 20:54:16
Temat: Re: Rzodkiew do sushi.
Od: Als <1...@1...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 28 Nov 2006 22:05:54 +0100, Waldemar napisał(a):
> Als schrieb:
>> Witam smakoszy,
>>
>> takie pytanko mnie od kilku miesięcy gnębi - czy można u nas gdzieś kupić
>> taką rzodkiew, jak podaje się do sushi (najlepiej surową, gotową -
>> marynowaną - w ostateczności, bo to pewno ze słoika by było)? A w przypadku
>> gdyby się dało kupić surową, czy ktoś ma może przepis, jak to doprowadzić
>> do postaci jadalnej? Robiłem eksperymenty z białą rzepą marynowaną, ale to
>> nie to...
> jesteś pewny, że rzodkiew a nie imbir?
>
> Waldek
Jestem pewny, imbir marynowany też w końcu jadłem. A rzodkiewo dodatkowo w
Korei w trzech wersjach kolorystycznych (najpierw myślałem, że to jakiś
ser, bo takie białe i żółte plasterki tak mi wyglądały.)
--
Pozdrawiam, Als (w mailu nie mam żadnej jedynki)
[Humor zeszytów] Wokulski zakupił klacz od Krzeszowskiego, aby później
prosić o jej rękę.
|