Data: 2004-09-14 05:22:37
Temat: Re: Sajgonki
Od: "Adiola" <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "KasJa" <fiume(skasujto)@interia.pl> napisał w wiadomości
>
> ja tez raz robilam, ale nie z tego przepisu. Papier jakos nie taki byl i
> sie rozpadaly. Widzialam jak w budce z orientem smaruja pedzelkiem ten
> papier jakims mazidlem, ale nie chcieli powiedziec co to.
Woda, polozyc papier na sciereczke i pedzlowac, przekladac sciereczka i
ukladac warstwy. To bardzo ulatwia prace.
No i oni
> zawijaja tam sajgonki w kilka warstw papieru ryzowego, wiec im sie nie
> rozpada.
Dwie maksymalnie.
>Do tego dodaja ryz paraboiled.
Sajgonek z ryzem nie robilam, z makaronem sojowym sa rewelacyjne.
Sajgonki obsmazam dwukrotnie. Najpierw przygotowac wszystkie, nastepnie
podsmazyc tuz przed podaniem.
Wiem to z wlasnych doswiadczen.
Adiola
|