Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Salata lodowa Re: Salata lodowa

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Salata lodowa

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!fu-berlin.de!fr.usenet-edu.net!usenet-edu.net!newsfeeds.belnet.b
e!news.belnet.be!news2.kpn.net!news.kpn.net!news1.kpn.net!212.115.192.220.MISMA
TCH!news2.zeelandnet.nl!dreaderd.zeelandnet!not-for-mail
From: "Danka" <j...@n...nl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <39d315a0$0$47820@news2.zeelandnet.nl>
<8r3scf$1dnk$1@newssvr05-en0.news.prodigy.com>
Subject: Re: Salata lodowa
Date: Sat, 30 Sep 2000 12:03:59 +0200
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
Lines: 37
Message-ID: <39d5bac5$0$57679@news2.zeelandnet.nl>
NNTP-Posting-Host: kbl-gs148.zeelandnet.nl
X-Trace: dreaderd.zeelandnet 970308293 57679 212.92.72.148
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:34676
Ukryj nagłówki


"F." <f...@p...net> schreef in bericht
news:8r3scf$1dnk$1@newssvr05-en0.news.prodigy.com...
>
>
> Sa dwie szkoly przyrzadzania icberg lettuce, czyli salaty glowkowej.
> Pierwsza to rwanie jej palcami na kawaleczki, druga na krojenie jej w
> cienkie paseczki nozem z nierdzewnej stali ( lub lepiej specjalnym nozem z
> plastiku.) Obie metody sa dobre z tym, ze wydaje mi sie, ze druga ( czyli
> szatkowanie mniej salate "meczy "). Zeby byla jeszcze bardziej chrupka
mozna
> dodac poszatkowana cienko zielona kapuste ze scislej glowki. Sosy mozna
> stosowac dowolne, z tym , ze trzeba zaraz ja jesc, bo jak polezy z sosem
> traci chrupkosc. Mozna na taka poszatkowan i zmieszana z sosem salate
> polozyc cwiartki jajek na twardo, pokrojona w paseczki wedline, pokrojony
> ser i mamy to co tu w usa nazywa sie chef salad i jedzone jest jako danie
na
> lunch.
> Pozdrawiam
> f.


Jezu, ale mi slinki narobiles! Planowalam sobie zrobic wieczorem
szparagowke, ale teraz juz wiem, ze bedzie to co innego! Z tym, ze chyba ja
i tak porwe, bo jestem zwykle zbyt leniwa na krojenie salaty. Nawet jak ja
"wymecze", to i tak przeciez zaraz zniknie w pewnej ciemnej glebokiej
dziurze!
A co do chef salad - w USA nigdy nie bylam, ale chef salad zjadalam sie na
wakacjach w Grecji. TYlko, ze oni mieli tam jeszcze jakis taki fajny sosik
do tego, nie wiem, moze byl to po prostu majonez wymieszany np. z musztarda,
ale bylo naprawde wysmienite.

Pozdr.,
Danka



 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
30.09 Joanna Duszczyńska
30.09 Danka
30.09 Joanna Duszczyńska
30.09 Katarzyna Kulpa
02.10 sadyl
02.10 Joanna Duszczyńska
02.10 F.
03.10 Jader
03.10 Gruby.
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?