Data: 2003-08-05 09:18:40
Temat: Re: Sałatka z czerwonych buraków
Od: "Martyna" <m...@W...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Harpia napisała:
> ja dodam swój przepis na sałatke na zime.
<...>
> Przelewać do ciepłych słoików i zakręcać, postawić zakrętką do dołu i gotowe.
<...>
Będą się trzymać bez pasteryzowania?
Dzięki za przepis. Jestem na etapie poszukiwania takowych :)
No to i ja dodam jeszcze jedną, może akurat ktoś wykorzysta
Sałatka z czerwonej kapusty
1 kg czerwonej kapusty
1 kg włoskiej kapusty
1/2 kg cebuli
Zeszatkować kapustę i cebulę. Kapustę osobno bez cebuli nasolić i zostawić na
noc.Wycisnąć i wrzucić do zalewy, dodać oleju.
Zalewa:
2 l wody
1,5 szklanki octu
15 dag cukru + przyprawy (ziele angielskie, pieprz)
Nakładać do słoiczków, pasteryzować 10 minut.
Martyna
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|