Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia restauracja w b-stoku Re: Sekacz - wspomnienia

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Sekacz - wspomnienia

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "AgataW" <a...@g...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Sekacz - wspomnienia
Date: Tue, 17 Jul 2001 15:37:52 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 34
Message-ID: <9j1et4$cmn$1@news.tpi.pl>
References: <0...@n...onet.pl> <9ih12n$2de$1@news.tpi.pl>
<9iseqi$jl$1@news.tpi.pl> <9j0mks$smn$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pac87.warszawa.sdi.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 995376868 13015 217.96.222.87 (17 Jul 2001 13:34:28 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 17 Jul 2001 13:34:28 GMT
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
X-Subject: Odp: Sekacz - wspomnienia
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:58873
Ukryj nagłówki

. A wracajac do sekacza, Agato, czy pamietasz, jak te
> kobiety go robily? Teraz w naszych warunkach domowych,
majac tylko piekarnik
> elektryczny, chyba nie da sie go upiec, poza tym chyba
trzeba miec
> odpowiednia forme. Mam racje? Z drugiej strony, jesli
sekacz jest
> sprzedawany teraz w kazdej niemal cukierni, to chyba
pieczenie nie jest
> takie bardzo skomplikowane. Czy ktos probowal? Pozdrawiam,
Ewa

Sejny co roku wyglądają coraz lepiej. Tradycyjnie odbywają
się festyny, festiwale sztuki dziecięcej i pielgrzymka
zatrzymuje się w sierpniu.

Nadal można zdobyć sękacza zrobionego metodą tradycyjną.
istnieje w prawdzie firma Janza ( podobnie) ktora zdobyła
medal " Teraz Polska" i wiedzie prym w cukierniach.
Prawdziwego sękacza w zeszłym roku na rożnie kręcił mój tata
z gospodynią. Trzeba bardzo powoli kręcic a jak nie daj Bóg
się zagada to przypala się ino mig. Jedna osoba kręci a
druga delikatnie nalewa ciasto ( gęste i słodkie).
Porządnego sękacza piecze się około 4 godzin. Przywieźliśmy
go do domu i po 2 dniach nie było bo porozdawaliśmy. Ale
tatę serce bolało że tyle przy żarze siedział i korbą kęcił
a tak szybko poznikało.
A co do pieczenia specjalny rożen owija się sznurkiem i leje
ciasto. Musi być dużo sęków. Nadal na Suwalszyźnie można
zdobyć najprawdziwszego sękacza. Bezrobocie okrutne tam i
korupcja więc z nudów babiny sekacza popieką.
Pozdrawiam
AgataW.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
17.07 Magdalena Bassett
17.07 Krysia Thompson
18.07 Jader
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"