Data: 2002-05-05 15:34:58
Temat: Re: Ser bialy domowy
Od: "Jakub Jewuła" <b...@s...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Ogolnie dwie zasady przy wytwarzaniu twarogu :
> 1. Im dluzej mleko stoi kwasne, tym i twarog kwasniejszy
> 2. Im cieplejsze sie odcedza zasiadle mleko, tym twarog pozniej
> chudszy (i suchszy :-((
No wlasnie :(
Odcisnalem dzisiaj z 5.5l mleka + smietana
<> 700g sera. Niestety dosc suchy i chudy :(
Podzielilem na trzy czesci - jedna bedzie zjedzona jutro na sniadanie
z drugiej bede probowal zrobiz ser zolty z trzeciej "typu Brie". Zobaczymy
--
studio QbA Jakub Jewuła
skanowanie filmów do 6x9cm - http://www.skanowanie.com.pl
naklejki gwarancyjne, naklejki 3D - http://www.studio-qba.com.pl
tanie filmy foto - http://www.skanowanie.com.pl/html/filmy.html
|