Data: 2001-09-26 08:40:29
Temat: Re: Sernik z Cafe zza slupa
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
No to zaczynamy miec wlasna ksiazke kucharska!! Bardzo sie
ciesze!
Krysia, Cafe Za Slupem
>Witam,
>podaje zmodyfikowany przepis na sernik wg prababki:
>
>Sernik
>---------
>
>7 jajek
>70 dag sera bialego
>1 szklanka cukru
>1/2 paczki margaryny zwyklej lub masla bez oleju
>cukier waniliowy
>1 pomarancza
>5 dag rodzynek
>5 lyzek puree ziemniaczanego /najlepiej "Perla" z Glowna/
>5 lyzek maki tortowej
>
>
>Pomarancze umyc, obrac ze skorki i zjesc. Skorke gotowac 10 minut, wystudzic i
>pokroic na drobne paseczki. Rodzynki wsypac do wrzacej wody na 5 minut /bez
>gotowania/ , nastepnie odcedzic i wystudzic. Mieszanine rodzynek i kostki
>pomaranczowej przesypac 2 lyzkami maki tortowej.
>
>Ser, zoltka, cukier, tluszcz i cukier waniliowy zmiksowac w malakserze / ok. 5
>min/. Jezeli nie ma malaksera nalezy uzywac sera homogenizowanego i wszystkie
>skladniki wymieszac do gladkosci lyzka lub palka. Z bialek ubic sztywna piane.
>Do piany dodac ostroznie mieszanine zmiksowana, bakalie przesypane maka , 3
>lyzki maki tortowej i 5 lyzek puree "Perla" . Ostroznie wymieszac i wlac do
>tortownicy wylozonej papierem do pieczenia. Wstawic do goracego piekarnika i
>piec 1 godzine w temp. 180 min. / Jezeli sernik nie jest jeszcze z wierzchu
>zarumieniony trzeba pieczenie przedluzyc. Lepiej przedluzyc niz podnosic
>temperature./
>
>
>pozdrawiam,
>
>Marzanna
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|