Data: 2001-07-13 07:47:04
Temat: Re: Shoarma
Od: Dagmara <a...@w...nl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 13 Jul 2001 09:24:15 +0200, "Jakub Poteraj"
<p...@w...lodz.pl> przelał(a) swe myśli na mój ekran pisząc:
>Wiem, ze na miescie jest tyle sfinksow, iz nie trzeba tego robic w domu.
>Tym bardziej, ze do jej zrobienia potrzebna jest pewna infrastruktura (jakis
>bagnet itp). Ja jednak lubie wyzwania i chcialbym cos takiego zrobic w
>domowych pieleszach.
>I tu pojawia sie problem, nigdzie nie udalo mi sie znalezc przepisu.
>Na zadnej chyba polskiej stronie go nie ma. Znalazlem cos, ale... po
>holendersku.
>
>Pomozecie?
Przepisu nie mam, ale jakby co to mogę Ci przetłumaczyć ten
holenderski...
Dagmara
PS> W Holandii sprzedają shoarmę w supermarketach w postaci
półproduktu: posiekane i przyprawione mięso - do samodzielnego
usmażenia w domu. Tez dobre.
|