Data: 2007-03-12 11:19:34
Temat: Re: Skrobia ziemniaczana
Od: "Kulinarny.Net" <p...@k...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
Mąka ziemniaczana (skrobia ziemniaczana) - proszek o barwie czysto białej i
krystalicznie lśniącym połysku, bez śladów obcych zapachów i posmaków.
Otrzymywana jest przez mechaniczne oddzielenie ziarenek skrobi od
pozostałych części składowych ziemniaka, a następnie wypłukanie,
oczyszczenie, wysuszenie i odsianie. Zastosowania mąki ziemniaczanej w
przemyśle spożywczym jako zagęstnik zup, sosów itp., do produkcji kisieli,
do wypieku ciast
Pozdrawiam
Mika
www.kulinarny.net
Użytkownik "jureq" <j...@X...to.z.adresu.Xop.pl> napisał w wiadomości
news:et30od$m49$1@opal.futuro.pl...
> Czy "skrobia ziemniaczana" jest tym samym co "mąka ziemniaczana"?
|