Data: 2004-02-22 21:01:04
Temat: Re: Skwarkowy problem
Od: "Kasia A" <buniapl(nic)@wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "dorka" <d...@i...pl> napisał w wiadomości
news:c1avbk$r0g$1@mamut.aster.pl...
> Witam!
> Naszlo mnie na smalec wlasnej produkcji. Wyszly calkiem slusznej objetosci
> dwa sloiki, w jednym do smarowania z dodatkami, w drugim- czysty do
> smazenia. Zostalo mi sporo skwarek.
> Jak ten nadmiar spozytkowac? Chodza mi po glowie jakies ciastka, gdzies
> kiedys ktos mi mowil, ze cos takiego mozna zrobic, nie pomne, niestety. W
> ostatecznosci wyrzuce.
> Za wszelkie sugestie bede wdzieczna.
>
> Serdecznosci
> Dorota
>
>
wiem ze moja mama robi takie kruche ciasteczka wlasnie ze skwarkami ale
najpierw je mieli w maszynce do miesa a pozniej ciasto zagniata jak na
kruche ale jakie proporcje to za cholere nie wiem
a pozniej przez ta maszynke przepuszcza z takim dodatkiem do ich formowania
i wychodza pyszne ciasteczka kruche a najlepsze jeszcze cieple
pozdrawiam slodko
--
( )''. .''( )
( (Y) )
(..) * * (..)
(''') _'_ (''') KasiaA
|