Data: 2014-04-20 21:00:55
Temat: Re: Ślepa polędwica
Od: wolim <n...@p...tu>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-04-18 13:14, s...@g...com pisze:
> No chyba wiecie o co chodzi. Wołowa. Wygląda pięknie, jest zdecydowanie tańsza od
tej nieślepej, ale... Na 3-4 minutowe steki za cholerę się nie nadaje, bo wychodzi z
tego "zelówa". Hahhh.. Kiedyś próbowałem zrobić z tego pieczeń. Marynowanie w
wińsku, przyprawy, ciuta saletry, 2 doby w lodówie, i sruuu.. do piekarnika (180st, 2
godziny). Aromat i sosik super, ale miącho nadal "zelówa".
>
> Jakieś porady ...?
Porady są takie, że z ligawy robi się bitki, a nie steki. Zrób bitki.
Cienko pokrój mięso, to w zęby nie będzie wchodzić. I dobrze rozbij.
Pozdrawiam,
MW
|