Data: 2001-05-24 07:06:22
Temat: Re: Sloiki
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Magdalena Bassett napisala:
> (...)
> Ogorki kroi sie w plasterki, w misce posypuje sola, pokrywa warstwa
> kostek lodu i odstawia na 3 godziny.
Nie pokrywałam lodem. Co to daje?
> W duzym garnku zagotowuje sie ocet, cukier, czosnek, cebule, kurkume,
> nasiona gorczycy i selera. Odcedza sie ogorki, i ciach do garnka z
> octem, mieszajac doprowadza do wrzenia i jak tylko zawrzy, natychmiast
> pakuje sie do sloikow i zakreca. Cala robota trwa mniej niz godzine. Sa
> gotowe do jedzenia po 24 godzinach, trzymaja ponad rok.
Kurkumy i selera też nie dawałam, spróbuję dodawać.
Ale zawsze uważałam, że ogórki na dobre pikle musząbyc bardzo
dojrzałe, aż żóltawe.
Krycha
|