Data: 2012-06-13 18:30:38
Temat: Re: Słonina!
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 13 Jun 2012 20:22:52 +0200, medea napisał(a):
> W dniu 2012-06-13 19:10, Ikselka pisze:
>> Dnia Wed, 13 Jun 2012 10:17:17 +0200, medea napisał(a):
>>
>>> Mnie odrzuca widok kruchego (tłustego z założenia) ciasta z tłustym
>>> nadzieniem.
>> Czyli np tarta na słono (tzw quiche) z warzywno-mięsnym też?
>> http://tiny.pl/hp35h
>
> Która konkretnie? - bo w linku jest około 18 milionów wyników.
Własnie mi chodziło pokazanie "desygnatu" oraz mnogości wersji quiche.
A przykład, konkretny, oto: http://leaveroomfordessert.com/2009/05/quiche/
>
>>> Kruche ciasto to ja lubię z owocami.
>> Mało zastosowań kruchego ciasta znasz widocznie - patrz link wyżej oraz
>> niżej:
>
> Jeśli mnie odrzuca, to znaczy, że nie znam?
>
> I nie tyle o słoność chodzi, co o tłustość. Słone tarty zniosę, jeśli są
> z warzywami, a w każdym razie bez mielonego podsmażanego mięsa.
>
Eeee... A to "mielone" to dodałaś w tym momencie, bo nie było mowy akurat o
mielonym, tylko o tłustym i/lub mięsno-warzywnym nadzieniu.
--
XL
|