Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Smakołyk rybny. Re: Smakołyk rybny.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Smakołyk rybny.

« poprzedni post następny post »
Data: 2010-07-02 08:22:05
Temat: Re: Smakołyk rybny.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki

Dnia Fri, 2 Jul 2010 08:30:20 +0200, Misiek napisał(a):

> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:ycr9erv7m6aa.gx5tjz3l3b4u$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Thu, 01 Jul 2010 13:38:39 +0200, E. napisał(a):
>>
>>> Ikselka pisze:
>>>
>>>>> zalewamy marynata
>>>>> octowa (tradycyjna, jak do innych przetworow)
>>>>
>>> Uwaga na sól!
>>> Jeżeli solimy i dodajemy pieprzu do ryby do zalewy soli prawie nie
>>> dodajemy.
>>> Do słoików wkladamy rybę raczej zimną. Osobiście robię tego duże ilości
>>> - najpierw smażę, odkladam na bok, przygotowuję zalewę w tym zasie ryba
>>> stygnie.
>>> Rybę obtaczamy w mące, bez jajka, smażymy na złoto.
>>> Zalewę - woda, ocet 3:1 lub 4:1 jak kto lubi (ja nie lubię smaku octu -
>>> używam tyle by był winny posmak), trochę cukru, liść laurowy, ziele
>>> angielskie. Do gotującej się zalewy wrzucić pokrojoną w krążki cebulę,
>>> gotować 5 min. gorącą zalewą zalać ryby, słoiki zakręcić. Nie trzeba
>>> pasteryzować, wytrzymają spokojnie pół roku (albo i dłużej acz nie
>>> próbowałam).
>>>
>>> E.
>>
>> Dzięki za cenne uwagi. Po niedzieli się "zasadzam" na te zamrożone dwa
>> wiaderka ryb... Będzie jak znalazł jako atrakcja numer dwa na
>> przyszłotygodniową weekendową bliższo- i dalszosąsiedzką imprezę z
>> pieczonym prosiakiem.
>> (Pieczemy prosiaka sami, nadzianego kaszą gryczaną, w piecu chlebowym u
>> sąsiada)
>>
>
> sama jestes prosiak !!!!

:-)

> Kurna dobrze ze przez interka nie da sie 'zapachow" przeslac, bo pewnie bys
> rto zrobila (oczywisacie chodzi o zapachy wydobywajacesie podczas pieczenia
> tegoz prosiaczka)

Może wymyślą wkrótce sposób na przesyłanie zapachów, może też smaków...
Wtedy nie trzeba byłoby jeść, tylko delektowałby się człowiek przy kompie
ulotną częścią materii, zamiast tym niepotrzebnym, ciężkim,
tłuszczowo-białkowym balastem...
:-D

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
02.07 Panslavista
02.07 Ikselka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6