Data: 2014-09-15 22:39:46
Temat: Re: Smakowało mi, dynia
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-09-15 00:53, Aicha pisze:
> W dniu 2014-09-14 13:44, Aicha pisze:
>
>> A ja właśnie planuję zupkę hokkaidodyniową i - żeby nie było nudno ;) -
>> gulasz kurczakowo-dyniowo-awokadowy. Psz...tfu! przepisu dokładnego na
>> to danie nie podam, bo sama nie pamiętam i będą po raz drugi
>> improwizować.
>
> Cebulka+czosnek podsmażone na oleju, do tego pokrojona dynia ze
> skórką, odrobina rosołu. Kiedy zaczęła mięknąć, dodałam awokado
> pokrojone z kostkę i kolendrę w ziarnach. Na opróżnionej patelni
> poddusiłam pierś z kurczaka z sosem chilli łagodnym. Potem wymieszałam
> wszystko i jeszcze chwilę się pogrzało, doprawiłam solą, pieprzem.
> Pycha :)
Wypróbuję.
Choć awokado na ciepło jeszcze nie spożywałam, hm...
Ewa
|