Data: 2002-08-19 08:10:35
Temat: Re: Smazony Ser
Od: "AniaG" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Ja kupowalem na Slowacji 1 cm plastry pakowane pojedynczo. Na opakowaniu
> stalo 'Eidam', czyli po naszemu edamski. Z polskimi serami jeszcze nie
> probowalem.
najlepsze zólte sery do wyprazania to wszelkiego rodzaju "podeszwy" (czyli
takie bez dziur). Sery z dziurami (Np. Gouda) sa za miekkie i sie
"rozciapuja" na patelni. nie mniej jednak i z takich da sie zrobic (mozna
owinac szyneczka, mocna panierke a potem delikatnie przewracac). Dla
chcacego nic trudnego :))
pozdrawiam
Anka
--
"Niepewnosc jest jak sól.
Zadna potrawa bez niej nie nadaje sie do zjedzenia,
ale wyobrazmy sobie, ze mielibysmy sie zywic wylacznie sola..."
|