Data: 2001-10-11 16:48:04
Temat: Re: Sorówka z czerwonej kapusty
Od: "Grażyna SZkudlińska" <m...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Struś" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9q50bj$afr$1@news.tpi.pl...
> Czy wie ktos moze ja takowa zrobic? Jadle juz kilka razy w jakichs
knajpach
> ale jakos nie wiem jak do niej podejsc. Tak jak z bialej? Zasolic itd?
> Dzieki za sugestie wszelkie.
>
>
> Pzdr.
> Struś
Ja robie w ten sposob:
Kapuste czerwona traktuje tarka (mam taka specjalna, ktora za jednym
pociagnieciem kroi w dwoch plaszczyznach)W kazdym razie chodzi o to, zeby
byla drobniutko poszatkowana, wtedy nie trzeba jej podgotowywac ani
traktowac wrzatkiem/
do teg:o
duze kwasne jablko,cebula i dwa - trzy zabki czosnku
Calosc przyprawiam sola, cukrem i sokiem z cytryny. Mozna tez kapnac troche
oliwy
--
grazyna
nr Gadu-Gadu 1107650
|