Data: 2003-03-19 10:35:32
Temat: Re: Sos pomidorowy do pizzy
Od: "Kinga Macyszyn" <k...@b...box43.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> W sezonie pomidorowym robie z pomidorow. Teraz niestety pomidory nie sa
> pomidorowe. A robie go tak samo tylko kroje w drobna kosteczke pomidory,
> obrane wczesniej ze skorki.
> Jasne ze czuc roznice - przecier to nie p[omidor...
No tak
ale powiedz laikowi:
- czy obierasz pomidory ze skórki (ja raczej tak)
- ile je dusisz
- od razu dodajesz czosnek i cebulkę, a jak nie, to w jakiej fazie
- na ile potem zostawiasz sos, żeby "doszedł"
Ja tylko tyle wiem o sosach, co beszamela czasem zrobię i że się nie może
zabulgotać :)
--
Pozdrawiam
K
"Just one year of love
is better a lifetime alone" [Freddie Mercury]
|