Data: 2003-03-19 12:03:46
Temat: Re: Sos pomidorowy do pizzy
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Kinga Macyszyn napisał:
> No tak
> ale powiedz laikowi:
> - czy obierasz pomidory ze skórki (ja raczej tak)
> - ile je dusisz
> - od razu dodajesz czosnek i cebulkę, a jak nie, to w jakiej fazie
> - na ile potem zostawiasz sos, żeby "doszedł"
>
> Ja tylko tyle wiem o sosach, co beszamela czasem zrobię i że się nie może
> zabulgotać :)
>
Pomidory obieram ze skorki.
Nie dusze w cale, kroje bardzo bardzo drobno tak ze w sumie mam juz
packe, wkladam pizze do pieca wiec to juz starczy pomidorkom, ale
odstawiam na godzinke dwie do lodowki juz ten sosik co by soba wszystkie
skladnili przeszly. acha cebulke, czosnek, i przyprawy dodaje od razy
musi sie 'przegryzc' naprawde polecam. Teraz jak chcesz pomidorowy z
pomidorow to radze wykorzystanie pomidorow z puszki, raz ze taniej a dwa
ze naprawde smaczniej.
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
|