Data: 2004-06-18 12:56:16
Temat: Re: Sosik do leczo na zime
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "PawelB" <pebryl@[NOSPAM]pronet.lublin.pl> napisał w wiadomości
news:cauohr$tui$1@news.lublin.pl...
> Witam
> Czy ktos probowal zawekowac sosik do leczo na zime ??
> Bede chcial cos takiego zrobic w tym roku tylko nie wiem czy to sie nie
> zepsuje
> Sosik nie bedzie zawieral miesa ani cebuli, tylko rozgotowana cukinie z
> papryka i pomidorami.
Wlasnie tak to sie robi.
> Ewentualnie moge dodac cebule tylko nie wiem czy to potem bedzie zjadliwe
??
Lepiej cebule z miesem podsmazyc i polaczyc z leczem ze sloika przed
podaniem. Cebula przyspiesza psucie sie potraw, no i uwazam, ze lepsza
swiezo usmazona.
Moja mama tak zaprawiala leczo (papryka + pomidor + cukinia), a ja to sobie
w akademiku wzbogacalam o kielbase i cebule i calkiem smaczne to bylo. Ale
to dawne czasy ;).
Pozdrawiam,
Ania
|