Data: 2004-06-18 13:54:35
Temat: Re: Sosik do leczo na zime
Od: Eva MN <e...@i...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam,
i od razu nie moge sie powstrzymac zeby nie zapytac: czy bedziesz
sciagal skore z papryki czy nie?
Moja znajoma robila zawsze podobny sos do leczo, po przesmazeniu i
przelozeniu do sloikow pasteryzowala jakies 20 minut, i trzymalo sie
toto cala zime bez problemu. No ale ona sciagala skore z tej papryki, co
mnie sie wydawalo strasznie pracochlownne i dlatego nigdy sie nie nie
pokusilam o takie przetwory.
Sciagac czy nie sciagac?
Pozdrawiam,
Ewa MN
PawelB wrote:
> Witam
> Czy ktos probowal zawekowac sosik do leczo na zime ??
> Bede chcial cos takiego zrobic w tym roku tylko nie wiem czy to sie nie
> zepsuje
> Sosik nie bedzie zawieral miesa ani cebuli, tylko rozgotowana cukinie z
> papryka i pomidorami.
> Ewentualnie moge dodac cebule tylko nie wiem czy to potem bedzie zjadliwe ??
>
> Pozdrawiami z gory dziekuje za odpowiedz
> Pawel
>
>
|