Data: 2010-04-08 11:16:24
Temat: Re: Spagetti z mięsem (by cbnet)
Od: "flower" <f...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Władysław Łoś" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-498D9E.12123108042010@news.onet.pl...
> In article
> <6...@e...goo
glegroups.com>,
> J-23 <k...@g...pl> wrote:
>
>
. Do większości potraw z pomidorami lepiej jest dodać
> świeże pomidory niż przecieru. Są jednak potrawy, do których zaleca się
> używać przecieru - np. w kuchni rosyjskiej. Wtedy faktycznie dobrze jes
> ten przecier przesmażyć w tłuszczu, bo podobnie jak z papryką w tuszcu
> rozchodzi się dobrze barwnik i składniki smakowe pomidorów, a ponadto
> smak się wzbogaca w wyniku reakcji Maillarda.
A tu mam zawsze zagwozdkę: czy piszący "przecier" ma na mysli przecier, czy
koncentrat?
Ty mówisz o przecierze, prawda?
--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
|