Data: 2007-11-13 13:41:41
Temat: Re: Spaghetti BEZ pomidorów i śmietany
Od: "wolim" <w...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Fishman" <d...@p...onet.pl> napisał
> Pytanie w ramach kuchni dla alergików.
> Jaki sos do spaghetti nie wymagający dodatku pomidorów i śmietany? Może
> jakaś
> wariacja pesto? Szpinak? Duże ilości sera też odpadają.
Bardzo dobre i bardzo proste:
Na zimną oliwę wcisnąć kilka ząbków czosnku, podsmażyć bardzo krótko
(czosnek nie ma prawa się nawet zarumienić bo zgorzknieje). Ugotować makaron
aldente (ni miękki, ni twardy). Wrzucić makaron na patelnię z oliwą i
czosnkiem i chwilkę przesmażyć. Można dodać bazylię - najlepiej świeżą.
Wyłożyć na talerze i posypać parmezanem (ten ser jest bardzo aromatyczny,
więc wystarczy niewielka ilość - tak jak chciałeś ;) )
Pzdry,
/\/\\/\/
|