Data: 2007-11-13 13:57:03
Temat: Re: Spaghetti BEZ pomidorów i śmietany
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Fishman" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3ff2.0000003a.47397679@newsgate.onet.pl...
> Witam!
>
> Pytanie w ramach kuchni dla alergików.
> Jaki sos do spaghetti nie wymagający dodatku pomidorów i śmietany? Może
> jakaś
> wariacja pesto? Szpinak? Duże ilości sera też odpadają.
Szpinak z czosnkiem.
Czosnek z oliwą.
Czosnek z chilli i oliwą.
Boczek czy insza wędzonka, podsmażona, wrzucasz spagetti gorące, zalewasz
rozbełtanym jajem i gotowe (jajo się zetnie samo z gorąca).
Wszelkie frutti di mare czy choćby zwykła ryba.
Choćby tuńczyk w oliwie, podsmażasz na patelni w własnej oliwie, jak lubisz
dorzucasz oliwki pociachane, mieszasz z makaronem.
DJD
|